Evaluatie Klein Geluk - FNO

Het programma Klein Geluk is bedoeld voor mensen die door een langdurige beperking op het vlak van gezondheid minder kwaliteit van leven ervaren. Dit kunnen jonge of oude mensen zijn. Mensen die zelfstandig, onder begeleiding of in een zorginstelling wonen. Verschillende mensen met unieke verhalen. Maar zij hebben één ding gemeen. Hun beperking en de afhankelijkheid die daarbij komt kijken, maken ‘gewone’ dingen en geluk minder vanzelfsprekend.

Met Klein Geluk draagt FNO daarom bij aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige gezondheidsbeperking. Klein Geluk ondersteunt projecten die bijdragen aan autonomie, sociale participatie of welbevinden. De behoefte van de doelgroep staat altijd centraal. Het programma dat loopt vanaf 2018 had twee subsidiemogelijkheden:

  • Subsidie voor materialen, dagbesteding en evenementen. Deze leveren een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige gezondheidsbeperking. Hiervoor werden zes calls uitgeschreven tijdens het programma.

  • Subsidie voor het teweegbrengen van een structurele verandering, door middel van bewezen methodes. Ook deze leveren een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige gezondheidsbeperking. Hiervoor werden twee calls uitgeschreven.

iresearch heeft het programma geëvalueerd in opdracht van FNO. Wij evalueerden wat de inzet is geweest en in hoeverre doelen en beoogde resultaten zijn behaald. Dit hebben we gedaan door de eindrapportages van alle gesubsidieerde projecten en programmadocumenten te analyseren. Tevens hebben we verdiepende interviews gehouden met de programmaleiders en een aantal projectleiders. De resultaten dienen als input voor eventuele voortzetting van het programma en om geleerde lessen van de afgelopen 4 jaar daarin mee te nemen.

In het najaar van 2021 is de evaluatie voor de eerste subsidiemogelijkheid uitgevoerd en een rapport voor intern gebruik opgeleverd. Het tweede deel is uitgevoerd in het voorjaar van 2022.

Gôkky Zeinstra

Vragen? Neem contact met mij op.

Vorige
Vorige

Gezondheidsexpert - Gemeente Utrecht

Volgende
Volgende

Plan van aanpak kwaliteitssysteem duurzaamheidsinterventies in het onderwijs - RIVM